Health Elements

“Energy has no barriers"
Unknown

Het derde element binnen de Identity Blueprint is Health Elements. Health Elements gaat over fysieke fitheid, vitaliteit, bewegen en voeding.

Als het om fysieke fitheid gaat dan spreken we over het vermogen om fysieke activiteit uit te voeren en is afhankelijk van een aantal factoren. Hoe is je lichaamshouding en is het lichaam samengesteld? Hoe is het met je uithoudingsvermogen, je balans, je spierkracht en je flexibiliteit?

Met andere woorden …..in wat voor een conditie ben je?
Bewegen en voeding zijn van grote invloed op je algehele conditie. Sedentair gedrag of lang stilzitten is alles wat je doet terwijl je ligt of zit en waarbij je heel weinig energie verbruikt. Dit kan zijn op school, aan je bureau op het werk, voor de televisie met je favoriete series….

Tel daarbij op een ongezond of eenzijdig voedingspatroon en je hebt een cocktail voor een ongezonde levensstijl.
Een ongezonde levensstijl of anders gezegd ongezond gedrag zorgt op zowel korte als lange termijn voor extra complicaties. Je komt in een soort van vicieuze cirkel terecht waarbij je vitaliteit behoorlijk onder druk staat.
Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord ‘vita’, wat leven betekent. Vitaliteit wordt dan ook vaak letterlijk vertaald als ‘levenskracht’. … Je lichamelijke en geestelijke gezondheid zijn in balans, waardoor je optimistisch en energiek in het leven staat.
Bewegen en de hersenen. Bewegen is goed voor je hersenen. Het verbetert je geheugen, zorgt ervoor dat je beter slaapt en vermindert stress. Daarnaast verkleint bewegen gezondheidsrisico’s.

Als dit element niet in overeenstemming en gelijkheid is met de andere elementen spreken we bij Comeback-Lifestyle van een identity gap. Comebackpower geeft je energie om dit gat te begrijpen en te dichten want…

Comebackpower is een energie in jou, het leven geeft het aan jou, creëert het voor jou, laat het groeien. Het is overal om ons heen, verbindt ons.

News about Health Elements